Gaziantep ekonomik anlamda her geçen gün kendini aşarak yoluna devam ederken, büyüyen kent ekonomisinden pay almak isteyen ulusal firmalar , gerek Gaziantepli girişimcilere franchise vererek  , gerekse kendileri  yatırım yaparak Gaziantep'e hizmet sunuyorlar. Uzakta olan  hizmetleri yakın edecek mükemmel işletmeler açılıyor ki, bu şehrimiz adına sevindirici bir gelişme. 

Yalnız anlamadığım şeyler var,

Gaziantep’te kurulup büyüyen bazı firmalar ulusal bazda ismini duyurduktan sonra söz konusu haber, reklam ve tanıtıma gelince yereli bir kenara itip, “kurumsallaşıyoruz” bahanesinin  arkasına sığınıyorlar. 

Gaziantep yerel basını ile ilişiğini kesmenin yollarını arayan bu firmalara tam alışmaya başlamıştık ki, bir de ne görelim ulusaldan yerele hizmet getirenler zaten çok önceden bizleri gözden çıkarmışlar. 

Ulusal ölçekli işletmelere atanan yöneticilerin bazıları bir anda Gaziantep’te geçirdiği yılların hepsini, tanıdığı insanları bir tarafa bırakıp, buraya ilk kez gelmiş gibi davranmaları da işin farklı boyutu. Kurumsallaşmayı kendilerini bulundukları kentte ayakta tutacak unsurlardan uzak durmak olarak görme hatasına düşüyorlar.

Her şirketin mutlaka yazılı veya sözlü anayasası,  kuralları, yol haritası, planları, bütçesi vardır. Bunlara kimsenin söyleyeceği söz olamaz. 

İşte bu noktada bizim de söyleyecek sözümüz var;

Burada olup Gaziantep’ten Türkiye’ye, Türkiye’den dünyaya açılan 'kurumsal' olduğunu her anlamda hissettiren bu firmalar neden yerel basın üzerinden kamuoyuna mesaj vermeye çalışıyorlar?

Öyle ya, kurumsal firmalara özel söyleşi, reklam, ilan gibi konularda muhatap almadıkları yerel basın ile mesaj sunmak yakışır mı?

Bu dönemde yerel basını destekleyen ulusal ölçekteki firmalarımıza teşekkür ediyor, iletişimi koparmayı kurumsallaşma zannedenlere başarılar diliyorum.

Zirveyi çıkarken gördüklerini unutma, inerken tekrar göreceksin diye bir söz okumuştum ...

Sağlıcakla kalın...