Dünya mutfaklarının Uzak doğu lezzetlerini Gazianteplilerle buluşturan Sushinami kentimizde hizmet vermeye devam ediyor.Aynı zamanda ALMER Organizasyonunda kurucu ortaklarından olan Aslı Mermer Sushinami Gaziantep’in ve lezzetlerinin hikayesini bizimle paylaştı.

 

-Kendinizden bahseder misiniz?

 

1979 Gaziantep doğumluyum. Lisans Eğitimimi Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladım. 2018 yılında Gaziantep Üniversitesinden pedagojik formasyonumu aldım. Şu anda da İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Çocuk Gelişimi bölümünde eğitim alıyorum. 17 yıldır ALMER Organizasyon firmasının kurucu ortağıyım. Evli, 3 çocuk annesiyim.

 

-Uzakdoğu lezzetlerini Gaziantep’e getirmek fikri nasıl ortaya çıktı?

 

Benim çocuklarımın da içerisinde bulunduğu Z kuşağı suşiye karşı inanılmaz talep içerisinde biz de bu talep doğrultusunda Gastronomi açısından zengin olan şehrimizde “Neden Uzak Doğu Mutfağı” da olmasın fikri ile yola çıktık.

 

-Sushinami franchise bir firma neden sushinamiyi tercih ettiniz?

 

Sushinamiyi tercih etmemizin en büyük nedeni başta suşileri olmak üzere diğer tüm uzak doğu yemeklerinin harika lezzetter olmasıydı. İlk suşi denememde çiğ olan (maki) suşilerden yemiştim ve ne yazık ki damak tadıma uymadığı için hoşlanmadım. Sushinami de benim gibi yerli bir Gaziantepli için bile ikna edici pişmiş suşiler mevcut, bunun yanı sıra Türk ustalarımızın da Uzak Doğu Lezzetlerinde aldıkları eğitimle, Suşi ustalarının yurtdışından bu işin ehli insanlar olması suşilerin soslarına kadar onların ellerinden çıkması; Sushinami markasının farklılığını her açıdan ortaya koyuyor.

 

-Sushinami Gaziantep in açılış hikayesinden bahseder misiniz?

 

Uzak Doğu Lezzetlerini Gaziantep’e getirme fikrinin bu zamana kadar edindiğimiz iş tecrübelerimizden ve hayata bakış açımızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Eşimle ALMER Organizasyon’u kurduğumuz da sektörde bir iki firma vardı. Seneler içerisinde çok güzel işler başardık ve firmamızı çok güzel bir noktaya getirdik. Bütün dünyayı etkileyen pandemi süreci en fazla hizmet sektörünü etkiledi. Bu süreçte organizasyonunun yanı sıra başka işlere de girişim yapma düşüncemiz ağır bastı. Suşi ile ilk tanışmam çıktığımız tatillerde çocuklarımın suşi yeme isteğiyle oldu. İlk tattığımda alışık olmadığımız bir lezzet olduğu için çok hoşuma gitmedi (Burada yüzümdeki tebessümü engelleyemedim). Daha sonra da şu anda ki franchislığını almış olduğumuz Sushinami de ki pişmiş olarak denediğimiz suşi lezzeti girişimcilik ruhumun devreye girmesine neden oldu.

 

Gaziantep gibi bir gastronomi şehrinde uzak Doğu lezzetlerine Gazianteplilerin tepkisi nasıl.?

 

Bu işe giriş yapmayı düşündüğümde sadece Z kuşağına hizmet ederim diye düşünürken X ve Y kuşağının verdiği güzel yorumlar Gaziantep’e İlk Uzak Doğu Mutfağına iyi ki getirtmişim dedirtti.

 

-Sushinami Gaziantep menüsünün genel içeriğinden bahseder misiniz.?

 

Sushinami ismi bakımından algı olarak sadece suşi restoranı gibi gözükse de Uzak Doğu Mutfağı bakımından zengin bir menüye sahiptir. Çiğ ve pişmiş olarak sunduğumuz Suşi çeşitlerimizin dışında; farklı pişirim teknikleriyle et, tavuk, balık, ördek, pilav, noodle, çorba, salata ve atıştırmalıklarımız da mevcuttur. Tatlı olarak da herkesin çok beğenerek yediği kızarmış dondurma ve balda kızarmış cevizimiz mevcut.

 

 

-Bir kadın girişimci olarak yatırım yaptınız, genç kuşağa yapacakları yatırımlar için tavsiyeleriniz nelerdir?

 

Girişimde bulunacak genç arkadaşlar kendilerini dinleyip fırsatları varsa ideallerini, yeteneklerini gerçekleştirsinler ve en önemlisi kendilerine saygı duydursunlar.  17 yıllık hizmet sektörü tecrübemizi girişimcilik ruhumuz ve enerjimizle yine hizmet sektörü alanına yatırım yaptık. Yeni sektörlere giriş yapmayı düşünen her kuşaktaki arkadaşlara tecrübe edinmeden yatırım yapmayı tavsiye etmem, sevdiğim bir söz vardır bana 40lı yaşlardaki tecrübemi verseler yirmili yaşlarda daha sağlam adımlarla ilerlerdim.