Erol Esmez kimdir ,bize kısa özgeçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Elazığ doğumluyum. İlk orta ve liseyi Elazığ’da tamamladım. Daha sonra Gaziantep Türk Müziği Konservatuarı’nda eğitimime devam ettim. Okul dâhilinde çok önemli konser çalışmalarına katıldım. Türk Halk Müziği sanatçısı olarak Gaziantep Üniversitesi ve dışında konserler vermeye başladım. TRT ve kanal B’de birkaç kez görev alıp programlara katıldım. Hala daha devam etmekteyim.

Müziğe olan ilginiz nasıl başladı ?

90’lı yıllarda ortaokuldayken Elazığ Harput Musiki Derneğiyle tanıştım. Orada hem yöre hem ulusal sanatçılarla tanıdım. Müziğe olan ilgim daha çok yoğunlaştı. Daha sonra Lise de de devam ederek sonrasında Gaziantep Türk Müziği Konservatuarını kazandım. Buradaki imkânların daha iyi olması nedeniyle kendimi daha iyi geliştirdim. Sonrasında Üniversitenin olsun Valiliğin olsun bazı projelerde yer alarak ilerleyemeye başladım.

“Müziğin evrenselliği benim için önemli”

Aslında Müziğin evrenselliği benim için önemli bir yer alıyor. Türk Müziği olsun Arap müziği olsun, batı müziği olsun hemen hemen hepsinden dinlemeyi ve söylemeyi seviyorum. Ama tatbiki şartlar doğrultusunda yaptığım işinde gereği genelde Türk Müziği tabi ki biraz daha baskın kalıyor. Müziğin kötüsü olmaz kötü icra olur. Bende bu anlamda elimden geldiği kadarıyla icra etmeye çalışıyorum.

“Yaptığınız işe coşku ve merakla bağlı olmalısınız” 

Büyük bir coşku ve merakla işine bağlı olmak sanatta başarının en büyük sırlarından biridir. Bu şekilde başarı mutlaka kişiyi bulacaktır. Buna olan inancımın başarıyı getirdiğini düşünüyorum.

Şehir dışında da programlarınız oluyor mu?

Evet, Şehir dışında da birçok programlarım oldu ve hala devam etmektedir. Sesimi daha büyük kitlelere duyurmak her sanatçının olduğu gibi benimde en büyük arzum ve hedefimdir. Bu bağlamda da çeşitli festivallerde halk konserinde sahne aldım.

Röportajın devamı için dergiyi okumak ve abone olmak için tıklayın..