Hobi olarak başladıkları süreci kusursuz bir işletmeye dönüştüren Erdem Akbıyık, “Ekşi Fırında tatlı lezzetler sunuyoruz” diye konuştu.

HOBİ OLARAK BAŞLADIĞIMIZ SÜREÇ EKMEK AŞKINA DÖNÜŞTÜ

Mesleklerinin mimarlık olmakla birlikte kendi çocuklarına sağlıklı ekmek yedirebilmek için çıktıkları yolculukta işletme kurma kararı aldıklarını söyleyen Akbıyık, “Aslında karı koca ikimizin de mesleği mimarlık. 2015 yılında bir çocuğumuz doğdu ve alerjisi olduğu için bir arayış içine girdik. Katkısız, doğal bir ekmek arayışımız oldu. Önce kendi evimizde kendi çocuğumuza yedirmek için başladık bu sürece. Mimarlığı yaptığımız süreçte evimizde bu işi hobi olarak gerçekleştiriyorduk. Yaptığımız ekmeklerin tadı çevremizde çok tutulmaya başladı. Sosyal medyada bir hesap açarak koyulduk iş. Adını da Ekşi Fırın olarak belirledik. Sosyal medya üzerinden sürekli ekmek siparişleri almaya başladık” diye konuştu.

TAMAMEN KATKISIZ EKMEK ÜRETİYORUZ

Üretimini gerçekleştirdikleri ekmeklerin günlük hayatta tüketilen ekmeklerden çok farklı olduğunu dile getirerek ekmeklerinin farklı yanlarını açıklayan Akbıyık, “Yapmış olduğumuz ekmek sıradan ekmeklerle kıyaslanamaz. Öncelikle unumuz çok farklı. Kastamonu’dan özel olarak getirtiyoruz. Katkısız un. Sonra mayamız da tamamen bize özel. Un, su ve tuzdan oluşan doğal bir maya. Kesinlikle içinde kimyasal bir bileşen yoktur. Bizim ekmeğimiz normal fırınlardaki gibi hemen iki saatte mayalanıp da pişirilip satışa çıkmıyor. Bizim ekmeğimizin mayalanması bile en az 16-18 saat arasında dolapta gerçekleşiyor. En az bir gün önce alınan sipariş ile ekmek verilebiliyor” ifadelerinde bulundu.

SAĞLIKLI EKMEĞİN ADRESİ EKŞİ FIRIN

Gaziantep’in temel gıda sorununun ekmekten kaynaklı olduğunu söyleyerek sağlıklı ekmek tüketmek isteyenlerin doğru adresi olduklarını açıklayan Akbıyık, “Gaziantep’te herkesin şikayet ettiği temel sorun kaliteli ekmek yiyemeyişimiz. Çünkü unlarımız çok kötü. En sağlıksız ekmekleri Gaziantep tüketiyor. Yine kullanılan mayalar tamamen kimyasal bileşenli. Bu yüzden ekmeğe bağlı beslenme sorunları ve mide sorunları da baş gösteriyor. Biz üretmiş olduğumuz bu ekmeklerimizle ekmeğe bağlı oluşan sağlık sorunlarını da ortadan kaldırmaya başladık. Ekmek aşkı ile bu işi yapıyoruz. Ekmeğimizi farklı kılan şey tamamen katkısız olmamızdır. Dediğimiz gibi çocuğuma yemesi için yaptığım ekmeği tüm vatandaşlarımıza sunuyoruz” açıklamalarına yer verdi.

EKŞİ FIRINDA TATLI BİR TASARIM OLUŞTURDUK

Mesleklerinin mimarlık olmasından dolayı farklı bir konsept oluşturduklarını söyleyerek işletmede tamamen özgün bir mimari yapı kurgulandığına dikkat çeken Akbıyık, “Mesleklerimizin mimarlık olmasından dolayı işletmemizi de farklı bir konseptte yapmak isterik. İşletmemizdeki tüm özgün dokunuşlar eşim ve bana ait. Yine işletmemizin bir de kafe kısmı olacak. Ramazan Ayı dolayısıyla biz kafe kısmını aktif olarak işletmiyoruz. Ama önümüzdeki günlerde kafemiz de açılarak müşterilerimize hizmet verecek” diye konuştu.

EKMEKLERİMİZ HEM DOYURUCU HEM DE RAF ÖMRÜ UZUN

Üretmiş oldukları ekmeklerin raf ömrünün ve doyuruculuk oranının yüksek olduğuna değinen Akbıyık, “Ekmeklerimizin raf ömrü çok yüksek. Yine ekmeklerimizi abonelik usulüyle satmayı da düşünüyoruz. Örneğin müşterimiz diyecek ki ben haftanın şu günü iki ekmek almak istiyorum diye bize belirtecek o gün ekmekleri müşterimizin hazır olacak. Yine ekmeklerimizin doyuruculuk oranı çok yüksek. Örneğin sabah kahvaltısında bir dilim ekmek yemiş olsanız dahi doyabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

(AHMET ATMACA)