Tasarım dünyası sürekli değişiyor; Yeni trendler ve yeni stiller sık ​​sık görünüyor. “Tarzda” kalmak istiyorsak değişen trendlere çabuk adapte olmayı öğrenmeliyiz.Son zamanlarda yurt dışında yeni bir tarz popüler hale geldi ve takipçilerin sayısı yükseldi. Bu tarz, 'mix&match' yani karışma ve karışımın güzelliğidir.

Dekorasyonun en kolay hali, nötr renklerden ve alışılagelmiş renk paletlerinden oluşturulmuş ürünleri seçmektir. Bej-Kahve tonları, gri-siyah ve beyaz gibi benzer kombinasyonlar, sizi hiç yormadan harika bir dekorasyon yaratmanıza olanak tanır. Fakat tarz yaratmak, içinizdeki enerjiyi evinize yansıtmaksa amacınız biraz renk ve desene ihtiyaç duyarsınız. Bu noktada ihityacınız olan şey ise son zamanların trendi olan bizim değimimizle 'karıştır&yakıştır' tarzı. İnsanlar, özellikle iç mekan tasarımında, karıştırma konusunda çok tereddütlüler. Onlar bunu yaparken, hep uyumlu eşyalarla dekore edilmiş mekanlara alışık olduklarından özensiz bir ortam yaratmaktan endişe duyuyorlar.

Bu tarza uyum sağlamanız basit bir kaç ipucu ile oldukça kolay. Evlerinizin dekorasyonunda,renkleri,materyalleri ve desenleri özgürce kullanarak, farklı tarzları farklı renkleri karıştırarak kusurusuz bir bütün elde edebilirsiniz. Seçimlerde hiçbir kısıtlama yoktur. Ruhunuzu yansıtmakta özgürsünüz. Cesur olun ve birkaç farklılıkları birleştirin. 'Karıştır&Yakışır' tarzında dekore edilmiş mekanlar sokak stili, pop art ve 60'ların, 70'lerin ve 80'lerin retro görünümünü andırır.

Bu tarzı evin tamamı yerine tek bir mekanda uygularsanız hem evi boğmazsınız, hem de sıkıldığınızda değiştirmeniz de kolay olur. Bu tarz için size sunacağım bir takım öneriler ise ;

Ortamda tamamen farklı nesneler olsa bile, bir bütün olarak dengeli görünebilir. Eşit görsel ağırlığa sahip öğeleri seçerek dengeyi oluşturun.

Eviniz alan olarak çok küçükse ‘karıştır&yakıştır’ tarzını uygulamak istediğiniz sonucu vermeyebilir, çok doğru olmayabilir. Ancak küçük ölçekli bir uygulama yapabilirsiniz.

Duvar renklerini seçerken mekanın aydınlığı ve alanın genişliğine dikkat edin. Boya için stilin açık tonlarını seçmek akıllıca olacaktır.

Desen karışımlarında mobilyaların ebadını iyi hesaplayın. İri desenler döşeme ve perdelerde istenmeyen görüntüler yaratabilir.

Farklı desenleri yaşam alanınızda kullanabilir, kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Bunun için 3 farklı desen seçebilirsiniz. Daha fazlasının karmaşaya sebep olması olasıdır. Temel kullanacağınız baskın desen, diğerlerine göre daha iri desenli ve koyu renklerde olabilir.Desenleriniz birbirinizin tamamlayıcısı olmalıdır. Birisi çok koyu ve yoğun desenli ise diğerleri daha hafif ve açık tonlarda olmalıdır. Yoğun ve koyu desenli olanın beyaz veya krem rengi kumaş üzerine çalışılmış olması işinizi kolaylaştırabilecek bir püf noktasıdır.

Mekanı daraltmamak için aksesuar kullanımını minimumda tutun.

Genel bir etki yaratmak için bir tema seçmektir. Örneğin, birbirine iyi uyan ve tasarımlarla oynayabilecek farklı renkler seçin. Veya aynı nesneyi tekrarlayın, ancak renkleri veya stilleri değiştirin.

Klasik mobilyaların çoğu gerek el işçiliği, gerekse malzemeleri açısından oldukça değerli. Bir de ailevi hatıralar taşıdığında onları kolaylıkla elden çıkarmak mümkün olmuyor. Kumaşlarını değiştirerek onları modern mobilyalarınızla kullanın.

Küçük ayrıntılarda ve objelerde bile olsa bu akıma yer vermek evinizin enerjisini değiştirecek en önemlisi özgür ve sizi yansıtan bir dekorasyon yaratmanızı sağlayacaktır.