Futbol çok sevilen, ilgi gören bir olgu. Ama yıllarca erkeklere ait bir alan olarak kalmış. Büyütme sürecinde bile “erkekler futbol oynar, kızlar da bebeğiyle oynar” gibi bir ayrım yaratılmıştır. Ama bu giderek yıkılıyor. Son yıllarda kızlarımız sahada en az erkekler kadar mücadele ediyor. Tribün de de bayanlar var. Bayan hakemlerimiz ve yöneticilerimiz de var. Yani futbol bayanların ilgisinden uzak tutulamayacak kadar güzel bir şey. O nedenle kadınların da bu keyiften paylarını almasını sağlamak gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda, dünyadaki futbolcu oranının yüzde onunun kadınlara düştüğünü görüyoruz. Ve bu gittikçe de artacak. Zira yıllar içindeki artış bunu gösteriyor. Bu gelişimi Türkiye’deki kadın kulüplerinin artan sayısından da görüyoruz. Kadın haklarını ilk oluşturan ülkelerden olan Türkiye, kadınlara kanunlarla vermiş olduğu haklara, fiili durumlarda işlerlik kazandıramamıştır.Türkiye’de kadınların etkin olarak toplumda yer alması Cumhuriyet dönemi ile başlamasına karşın, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına bağlı olarak, “kadın sporu” ve “erkek sporu”  gibi ayrımların yapılması kadınların sporda geri kalmasına neden olmuştur. Günümüzde kadınların futbola olan ilgisinin artmasına karşın, “Futbol erkek sporudur” sloganı Türkiye’de kadınları bu alandan uzaklaştırarak futbolun sadece erkeklere ait bir spor dalı olarak görülmesine neden olmuştur. Bu yanlış değerlendirme ve yaklaşımlar, Türkiye’de kadın futbolunun ve futbolun içinde yer alabilecek kadın futbolcu, kadın seyirci, kadın yönetici, kadın hakem ve kadın antrenörlerin sayısının istenilen noktaya ulaşmasına engel olmuştur.

Türkiye’nin ilk bayan futbol spikeri, ilk Türk FIFA kokartlı bayan hakemi Dr. Lale Orta tüm bu engelleri aşarak,  geçmişten günümüze kadınlara rol model olmaya devam ediyor.

Gaziantep’te de forma rengi, arması, logosu, ismi ve yönetimi değişerek baştan sona yenilenen Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nün başkanlığına seçilen Adil Sani KONUKOĞLU yönetiminde kadınlara da yer verdi. Yönetimde yer alan kadınlardan biri olarak büyük bir mutluluk ve gurur duydum.

Kadın taraftarları stada çekerek, futbolun bir deşarj olma yöntemi, ama eğlenerek deşarj olma yöntemi olduğunu, küfürsüz bir toplumun, sağlıklı çocuklar, sağlıklı nesillere örnek olacağını düşünüyorum.

Dünyanın birçok ülkesinde, sporun çeşitli dallarında, takımına sadakatla bağlı, oyuncuların hemen her hareketini takip eden, takımını deplasmanda bile yalnız bırakmayan, maddi-manevi fedakarlıktan kaçınmayan, takımın galibiyetiyle sevinen mağlubiyetiyle üzülen, hayatının merkezine tuttuğu takımı yerleştiren binlerce insan var.

Sevgili Gaziantepliler, kadını, erkeği, genci, çocuğu hep beraber haydi stada. Gazişehir GFK bizim takımımız. En büyük güç taraftarımız, takımını yalnız bırakma…