Vaktinizin büyük kısmını geçirdiğiniz en önemli zaman dilimlerini ayırdığınız evlerinizde farklılık yaratmak istiyorsanız dekorasyonda aitlikhissetmelisiniz. İster bir apartman dairesinde yaşayın isterse müstakil bir eviniz olsun dekorasyon ev sahibinin ve ev sakinlerinin aynasıdır, yaşam alanına ilk girdiğimiz anda ev halkını bize yansıtır. Mutlaka hepimizin reklamlarda dizilerde görüp keşke dediği bir ev olmuştur fakat bir türlü hayallerinizde ki evi tam olarak yakalayamıyorsanız benim önerim tarzınıza yakın dekore edilmiş bir ev için ilk adımı atmanız.İnanın size hitap eden bir evde yaşadığınız zaman o mekan daha huzurlu ve pozitif hale gelecektir. Burada asıl mesele doğru seçimler yaparak uygun kombinler yaratabilmektedir. Beğendiğiniz her bir obje, mobilya, seçtiğiniz duvar kağıdındaki desen bile sizden bir parçadır aslında fakat çoğumuzun yaptığı bir yanlış var ki farklı farklı nesneleri aynı mekanlarda kullanarak fikir karmaşasına sebep oluyoruz. O nedenle önce ne istediğimize karar vererek işe başlayalım ve sizi yansıtan tarzı seçelim.

COUNTRY: Stilin en belirgin özelliği açık renklerin birbiriyle kombinasyonudur. İlk olarak duvar renklerinden başlayın gözü yormayansoft duvarlarınız olsun. Koltuklarınızı minik çiçek desenli veya krem rengi kumaşlarla kaplayın. Mobilyada ise malzeme olarak işlenmemiş ahşap ilk tercihiniz olmalı. Keten kumaşları sandalye kılıfı olarak diktirebilirsiniz. Evinizde şömine varsa yanına büyüklü küçüklü mumlar dizip romantik bir hava yaratabilirsiniz. Kuru dallar, ekoseli kumaşlar ve çiçeklerle kır havasını taşıyan bir atmosfer elde etmek ve öyle bir ortamda yaşamak istiyorsanız bu tarz tam size göre.

 

MODERN:Sessiz, sade ve işlevsel bir tarzdır. Malzeme olarak metal, cam, ahşap, lake gibi pürüzsüz şeyler seçilmelidir. Mobilya ve duvarlarda kullanılan açık renkleri, boş çerçeveler, tablolar, farklı formlardaki objeler tamamlamalı ya da soğuk ve net renkler seçilerek maskülenbir ortam oluşturulmalı. Modern tarzın yarattığı soğuk hava kimilerini rahatsız edebilir bu havadan kurtulmak için canlı renkte nesnelerden yararlanmakta fayda var. Bu tarzda dekore edilen bir evde daha az malzeme ve eşya kullanmanın hafifliği ilginizi çekebilir.Siyah ve beyazın ağırlıklı kullanıldığı bu evlerde şehir hayatının hızlı, değişken ve teknolojiyle iç içe olan ruhu evinize yansıyacaktır.

 

KLASİK: Evinizin sadeliğine karşı tasarlanan ağır çizgilerdeki mobilya ve aksesuarlarla yaratılan bu tarz, yaşadığımız şehirdeki birçok evde karşımıza çıkıyor.Fakat çevremizde gördüğümüz evler klasikten çok avangartbir havaya girmektedir. Asla modası geçmeyen ve mekana son derece görkemli, özel bir görünüm katabilen bir tarzdır oysaki klasik tarz. Malzeme olarak deri, masif, kadife kumaşlar kullanarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Bu tarzda renk olarak altın sarısı, gümüş, kahve ve yeşil tonları sıklıkla tercih edilir. İhtişamı tamamlayan aksesuarlar arasında şamdanlar, varaklı aynalar, tablolar bu stilin şık unsurlarıdır. Hem mobilyalar hem de aksesuarların düzenlenmesin de simetrik yerleşim öneririm.

İSKANDİNAV: Kuzey Avrupa'nın dağ evleri stilinden modern kentli evlere uyarlanan İskandinav tarzı, ferah, aydınlık ve doğal mekanlarıyansıtır. Sade, hafif ve süslemeden uzak bir tarzdır. Beyaz duvarlar ferah ve geniş bir alan sağlar, ahşap ve beyaz mobilyalarda bu ferahlığa eşlik eder.Bu tarz ev dekorasyonunda, genellikle oturma alanları hariç, hiçbir yerde halı bulunmaz. Bu ahşaba olan hayranlığın bir göstergesidir.İskandinav tarzında anahtar kelime freshtir. Renkli halılar, sanatsal aksesuarlar, hayvan figürlü heykeller, rahat geniş koltuklar, renkli kırlentler, siyah avize, hayvan postları bu tarzın tamamlayıcı unsurlarındandır.

VİNTAGE: Dekorasyonda Vintage tarzını beğenen kişiler günümüzde modern ve gösterişli eşyalar yerine klasik ve sade aksesuarları tercih edenlerdir aslında. Sizdemeraklısıysanız, artık yaşadığımız dönemde hiç de zorluk yaşamadan uygulayabilirsiniz. Eskiciden alınacak ahşap bir masa, ona uygun demir sandalyeler... Tamamen sizin zevkinize kalmış. Bu tarzda ise olmazsa olmazımız yaşanmışlık etkisini yansıtabilmektir. Ortaçağa özgü bir parça, 80’li yıllara ait bir mobilyayla harika bir uyum yakalayabilir. Bu tarz için çok parlak renkler kullanmayın. Malzeme olarak dantel, porselen aksesuarları tercih edin.

Tarzını seçin ve ruhunuza göre hareket edin.