Türkiye’deki Mercedes Benz showroomları içerisinde standartları en yüksek olan showroomun otomobil tutkunlarına sunmuş olduğu hizmetleri ve otomobil sektörünün son durumunu Mercedes Benz Otomobil Satış Müdürü Cüneyt Sami Ozan FACE okurları ile paylaştı..

-Yeni lokasyonunuz olan İpek Yolu Mercedes Benz Showroom standartların çok üzerinde bir kalite ile müşterilerin gözbebeği konumunda. Showroom’da sunulan hizmetleri bizlere anlatabilir misiniz?

Yeni lokasyonumuz İpek yolu şubemizde Mercedes Benz Satış ,Servis ve Certified markası adı altında 2.EL satış faaliyetleri ile hizmet vermekteyiz. İpekyolu Showroomumuz 1.382 metrekare alana sahip olup 17 ayrı araç sergilenebilmektedir. Showroomumuz Mercedes Benz’in belirlediği standartların çok üzerinde bir iç mimari yapıya sahip olup 4 ana araç sergileme bölümünden oluşmaktadır.  Compact segment sergileme alanı: Bu alanda  A ,B ,CLA ,GLA Serileri sergilenmekte olup bu segmentlerde yeni kasa değiştiren araçların vurgusunun yapıldığı ayrı bir bölümde bulunmaktadır. SUV segment sergileme alanı: Bu alanda SUV araçlarımızın sergilemesi yapılmaktadır. Araçların kendi doğasına uygun bir konsept dizaynı ile araçlarımız müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır. S Klas ve Maybach Sergileme alanı: Müşterilerimizi biraz daha izole edilmiş bir ortamda ağırlamak ve araçta yaşayacakları  konforu showromda da hissettirmek adına dizayn edilmiş bu bölümde araçlarımız müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır.  AMG Corner: Bu alan başlı başına bir tasarım harikası olup  F1pit stop tasarımı ile sportif bir yapıya sahip olan bu alanda onemanone engine prensibi ile üretilmiş performans araçlarımız sergilenmektedir.  Teslimat alanımız ; Müşterilerimizin şuana dek yaşayacakları en güzel ve  kişiye özel teslimat yapmamıza olanak tanıyan unutulmaz bir araç teslimi yapmak üzere kurgulanmış ve tasarlanmış bir alandır.

-Yeni lokasyonun şehre yakınlığı müşterileriniz açısından ne gibi kolaylıklar sunuyor ve araç bakımları için showrooma gelen müşterilerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?

İpek Yolu şubemize yaptığımız yatımlarla 23 adet işyeri (lift) kapasiteye çıkmış durumdayız. Bu Gaziantep’te bulunan en yüksek kapasiteli yetkili servis anlamına gelmektedir. Bölgedeki çok sayıda zırhlı Mercedes Benz  araçlara hizmet verebilmek için 5 adet 5 ton kapasiteli lift yatırımımız ise servis tarafındaki en önemli yatırımlarımızdan biridir.

-Müşteri deneyimi  ve müşteri memnuniyetiniz arasındaki doğru orantıyı okurlarımıza değerlendirebilir misiniz?

Mükemmel müşteri deneyimi, müşteriye sunulan hizmet ile müşterinin beklentisi arasındaki farktır. Müşteri deneyimi ile müşteri sadakati, müşteri mutluluğu ve satış arasında doğru yönlü bir ilişki vardır. Müşteri etkileşim içine girdiği firmanın bütün çalışanlarıyla muhatap olmaktadır. Müşteri deneyimi bir kişinin işi değil herkesin işidir. Bayimize gelen müşteriyi güvenlik görevlisi karşılamakta, satış danışmanı uğurlamakta. Ve müşteri sadakatini baz alırsak servis, satış sonrası hizmet için iletişim devam etmektedir. Yani mükemmel müşteri deneyimi A’dan Z’ye çalışan herkesin müşteriyle olan ilişkisini kapsamaktadır.

-Koluman Gaziantep Mercedes Benz Otomobil ürün grubu olarak Pazar payınızın arttırılması yönünde ne gibi çalışmalarınız oldu ve bu çalışmaların sonuçlara yansımasını değerlendirebilir misiniz?

oluman Gaziantep Mercedes Benz  Otomobil ürün grubu olarak  pazardaki tüm bu olumsuz etkilere rağmençalışma sistematiğimizdeki değişikliklerle, yeni müşteri kazanımı ve Mükemmel müşteri deneyimi (Best Customer Experience)  projelerimizi hayata geçirerek 2017 yılında yüzde 2,4 olan bayi payımızı yüzde 3.2’lere yükseltmiş durumdayız. Koluman Gaziantep otomobil ürün grubu olarak bağlı bulunduğumuz bölgede satış adetlerinde 1. Bayi olarak yerimizi konumlandırdık.

 

-Müşterinin sesini duymaktan bahsettiniz, bu konuya değinebilir misiniz?

Müşteri deneyimi yönetimi için en kritik konulardan birisi müşterinin sesini duymak ve çeşitli kanallardan elde edilen verileri anlamlı hale getirerek deneyim yaratmak için kullanmaktır. Müşterilerin sesini birçok farklı kanaldan duyabiliyoruz. Şirket içi kaynaklar, sosyal medya, web sitemiz, callcenter vb. Müşteri araştırma evresindeyken onun bize ulaşmasını beklemeden bizim ona ulaşmamız lazım. Mükemmel bir deneyim için müşteriye dokunabileceğimiz ilk adım budur. Fark edilmek ya da anlaşılmak onun hissettiği duygular olup bayi olarak bu duyguları göz önünde bulundurarak süreci çizmekteyiz. Teknolojinin yaygınlaşmasına paralel müşteriler dijital dünyada daha rahat iz bırakıyorlar. Aynı zamanda müşteri geri bildirimlerini bırakmakta eskiye oranla daha rahat. Geri bildirim şikayet odaklı olmaktan çıkıp memnuniyet odaklı olmalıdır.

-Kullanılmış otomobil markanız Mercedes-Benz Certified’ten bahsedebilir misiniz ?

Mercedes-Benz kullanılmış araç satışlarını Mercedes-Benz Certified markası adı altında pazara sunmaktayız.Koluman Gaziantep 2.EL bölümü olarak geçen yıl 250 adet satış ve 270 adetlik bir alım ile 520 adetlik bir hacim yaratmış bulunmaktayız.  Her marka otomobil takası ile desteklediğimiz yeni araç satışlarının yüzde 25 lik kısmı takasa aldığımız araçlar ile yapılmıştır. Mercedes Benz marka araçlarının 2.EL onarım güvencesi ile satılması müşterilerimizin nezdinde markamıza ve şirketimize olan güveni ticari ilişkimizin başladığı ilk anda kazanmış olmaktayız....

Röportajın devamı için dergiyi okumak ve abone olmak için tıklayın..