Genleştirilmiş perlit üretimi yapan İnper Perlit cirosunun yüzde 30’unu Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor.Firma olarak Ar-Ge’ye çok önem verdiklerini vurgulayan İnper Perlit Genel Müdürü Özcan Kaya, “Üretimi planlanan tüm ürünlerimiz uzun bir Ar-Ge sürecinden geçmektedir. Yıllık ciromuzun yaklaşık yüzde 30’luk kısmını Ar-Ge çalışmalarımız için ayırmaktayız. Üretimini yapmış olduğumuz tüm ürünlerimiz Ar-Ge çalışmalarının verdiği olumlu sonuçlar ile ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Perstone markası ile üretim yaptıklarını bildiren Kaya, “Gücünü nano perlit mucizesinden alan Perstone markalı yalıtım ürünleri, tüm yapıların ısı, ses ve yangın yalıtımı tamamen doğal ve kusursuz olarak sağlar. Perstone çatı markası altında sunulan Mammuthus, Walrus, Pardus, Octopus içeriğindeki genleştirilmiş perlit sayesinde yalıtımın en doğal, en güçlü halidir” ifadelerini kullandı.

 

Perstone yalıtım ürünlerinin blok, panel, örgü tutkalı, şap, su itici ve yüksek yapışma özellikli sıva çeşitleri olarak birbirini tamamlayıcı çözümle sunduğunu ve kolay uygulandığını açıklayan Kaya, “Yeni teknolojiye sahip üretim özellikleri ile soğuk, sıcak, nem, yangın, yüksek ses gibi olumsuz koşullarda yapılarınızı güvenle korur” diye konuştu.

Perstone olarak yapı kimyasalları, blok ve levha üretimi yaptıklarını aktaran Kaya, “Tamamen doğal ve güçlü yapısı ile binalardaki ısı yalıtımı, yangın yalıtımı, ses izolasyonu gibi önemli faktörleri tamamlayan, nefes alan, sağlıklı ürünler zinciridir” ifadelerini kullandı.

 

Genleştirilmiş perlitin kullanım alanları hakkında bilgiler veren Özcan Kaya şunları söyledi:  “Genleştirilmiş perliti inşaat sanayi, gıda sektörü, temizlik işleri, sanayi tankları yalıtımı (yangın/ısı), döküm sanayi, tarım toprakla karışık, fide yetiştiriciliği, çim saha yapımı, topraksız tarım, tarımda dezenfeksiyon, mantar ve sebze yetiştiriciliği, yemeklik sıvı yağ, meyve suyu, alkollü içki, temiz su, şeker şerbeti ve basınçlı santrifüj filtrasyonlarında kullanılmaktadır.”

 

Geçtiğimiz yılsonundan bugüne İnper perlit markası olarak geçmiş döneme göre Genleşmiş Perlit üretiminde yüzde 30, Perstone markası olarak ise yüzde 40’a kadar bir performans artışını yakaladıklarını ifade eden Kaya, 2020 yılında Royal Feles markası altında kedi kumu üretimine başladıklarını bildirdi.

 

Özcan Kaya, yenilikçi tekniklerle özel üretilen, genleştirilmiş perlit ile üretimi gerçekleştirilen Royal Feles’in Dünya’da ilk ve tek kendi firmaları tarafından yenilikçi çözümler oluşturularak üretildiğini ve kullanıcılar tarafından beğeni ile karşılandığını belirtti.

 

İnper Pelit’in, yeni pazarlarda yer almak için 2021 yılında tam kapasite üretime geçeceğini söyleyen Kaya, Avrupa’da Royal Feles, Kuzey ülkeler ve Azerbaycan’da ise Perstone olarak üretim üssü ve dağıtım alanı fizibilitesi oluşturulduğunu kaydetti. Sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özcan Kaya, “Kentsel dönüşümün planlı ve doğru malzemelerle yapılması ve çalışmaların daha sıkı denetlemelerden geçmesi, konut faizlerinde iyileştirme yapılması, yapı malzemelerinde KDV indirimi ve yeni teşviklerin yapılması gerekiyor. Sektör ürünlerinin yeterli kalitede, tamamlayıcı ürünler olarak üretilmesi ve oluşturulması ihtiyaçları karşılaması gerekiyor. Avrupa çok yakın bir tarihte minimuma yakın enerji harcayan binalar tasarlıyor. Bu gelişimin dışında kalmamalıyız. Bunun için Ar-Ge’lerimizi ihtiyaçlar doğrultusunda geliştiriyoruz. Yaşam konforu ve temel ihtiyaçların doğru belirlendiği, tasarım ve çalışmaların iyi irdelendiği çerçevede tamamlayıcı ürünler sunmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.