Törene, şehit aileleri, gaziler, Gaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı yapılması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajı okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Tören, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Şehitlik Defteri'ni imzalaması, Kur’an’ı Kerim tilaveti ve Gaziantep İl Müftülüsü Dr. Hüseyin Hazırlar'ın dua okumasıyla sona erdi.

Tören sonrasında Vali Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekilleri tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek şehit aileleri ile görüşüldü.